Blog

Recopilació i publicació regular d'informació, amb articles i noticies, les últimes novetats dels nostres serveis i temes interessants relacionats amb el sector immobiliari.

- Articles D'Assegurances


Avantatges de tenir una assegurança de llar quan lloguem un pis o una casa

per

 

Amb la venda de pisos i cases una mica parada, el lloguer pot ser una forma per mantenir el teu habitatge buit en condicions i al mateix temps aconseguir uns ingressos addicionals. Però, abans d'anar a una immobiliària i posar el nostre pis de lloguer, hauríem de tenir en compte qüestions com l'assegurança de llar. Actualment al nostre país només els pisos hipotecats estan obligats a tenir una assegurança, així que, si has de llogar el teu habitatge, no estàs obligat a contractar una assegurança. Així i tot, et recomanem tenir el pis assegurat.

 

Què diu la Llei d'Arrendaments Urbans sobre el lloguer de pisos i cases?

La normativa de referència, en aquest cas, és la Llei d'Arrendaments Urbans (LAU) i ens diu que l'arrendador és el responsable de dur a terme les reparacions necessàries per mantenir les condicions d'habitabilitat de l'habitatge, excepte el manteniment d'ordre i neteja i els danys provocats per l'inquilí.

 

Consells de Fincabia, immobiliària de Santa Coloma de Farners.

La LAU és una mica ambigua, però, si el deure de mantenir el pis o la casa que lloguer en bon estat és cosa teva, seria interessant contractar una assegurança de llar per al teu pis de lloguer i protegir el continent de la finca ja sigui a Santa Coloma de Farners o qualsevol altre municipi.

Encara que no vagis a viure al pis o a la casa, l'estaràs aprofitant, traient-li un rendiment i per això convé tenir assegurada la inversió. El fet de contractar assegurances de llar per als pisos o cases de lloguer ens ajuda a protegir el nostre patrimoni i cobrir-nos davant possibles despeses addicionals provocades per sinistres greus.

L'assegurança de llar també t'ajudarà a protegir el teu habitatge davant robatoris, incendis, inundacions i danys provocats per l'aigua, foc, etc. Davant de qualsevol problema, pots trucar a l'assegurança i t'enviarà a un tècnic que t'ajudi a solucionar-ho.

 

Qui paga les assegurances de la llar: l'arrendatari o jo?

Per resoldre aquesta pregunta, ens anem de nou a la LAU, la Llei d'Arrendaments Urbans, que prohibeix cobrar directament a l'arrendatari l'assegurança de danys del pis o casa de lloguer.

Així doncs, com a propietari arrendador hauràs de fer front a les despeses de l'assegurança de danys del pis, encara que no hi visquis. No obstant això, a l'hora de negociar el contracte de lloguer amb el llogater pots incloure una clàusula relacionada amb l'assegurança. Pot pagar una part de l'assegurança cada mes o incloure en les "despeses" al marge del lloguer, al costat dels subministraments d'aigua, la llum, etc.

Com a propietari arrendador, tampoc pots obligar a l'arrendatari a contractar una assegurança per inquilins que ho cobreixi. En un escenari ideal, tu, com a arrendador, hauries contractar una assegurança de danys que cobreixi el continent (elements constructius i estructurals de l'habitatge, paret, sòl, etc.) i el llogater contractar una assegurança de contingut i responsabilitat civil que li cobreixi els possibles danys provocats a terceres persones, mobles i estris domèstics, aparells electrònics, electrodomèstics, etc.

Assegurança de danys - Assegurança de llar
El propietari ha d'assegurar el continent de l'habitatge en cas que aquest vulgui protegir els possibles danys a tots aquells objectes que estiguin dins de l'habitatge arrendat, i el mateix passa amb la responsabilitat civil, una garantia que es fa de vital i de obligatòria importància davant de possibles danys a tercers: Exemple, danys que puguem ocasionar als nostres veïns per culpa d'una avaria en les canonades.

Assegurança de responsabilitat civil personal i locativa
L'assegurança de responsabilitat civil és molt important que l'arrendatari la tingui contractada, no només per cobrir els danys que pugui ocasionar a tercers i que no estarien coberts per l'assegurança del propietari, sinó també per cobrir els danys que pugui causar a l'habitatge mentre el té llogat.

Com veus, comptar amb una assegurança de llar no és obligatori ni per al llogater ni per al propi arrendador. No obstant això, si et dediques a llogar pisos o cases, és una opció que hauries de tenir en compte per cobrir-te l'esquena en cas de tenir algun problema. Més enllà del que diguin les lleis, tu mateix hauries de ser el principal interessat en que l'habitatge estigui en les millors condicions per poder-lo llogar i aconseguir una major rendibilitat.

 


Fincabia espai immobiliari; agència immobiliària; assessors immobiliaris; gestors immobiliaris; consultoria immobiliària; serveis immobiliaris; gestió de patrimonis; assessors financers; inversors immobiliaris; mediadors i corredoria d'assegurances; administració d'immobles; gestió integral d'immobles; promotors immobiliaris; constructors; portal immobiliari; anuncis immobiliaris; anuncis de venda; anuncis de lloguer; consultori gratuït; personal shopper immobiliari; home staging; valoracions immobiliàries; taxacions immobiliàries; certificats energètics; cèdules d'habitabilitat; lloguer garantit; productes immobiliaris d'entitats bancàries; immobiliària de bancs; construïm clau en mà; promoció de pisos d'obra nova; promoció de cases d'obra nova; propietats; immobles; habitatges; finques; hàbitat; cases; pisos; xalets; apartaments; àtics; dúplex; planta baixa; locals comercials; terrenys i parcel·les; naus industrials; magatzem; garatge; aparcament; pàrquing; traster; urbanització; residencial; rústic; cases rústiques; obra nova; nova construcció; venda de pisos; venda de cases; venda d'habitatges; venda de finques; venda de xalets; pisos de lloguer; cases de lloguer; habitatges de lloguer; finques de lloguer; comprar cases; comprar pisos; vendre cases; vendre pisos; llogar cases; llogar pisos; cases en venda de immobiliàries; pisos en venda de immobiliàries; habitatges en venda d'immobiliàries; lloguer de pisos d'immobiliàries; lloguer de cases de immobiliàries; pisos d'entitats bancàries; cases d'entitats bancàries; pisos embargats; cases embargades; cases en venda de bancs; pisos en venda de bancs; habitatges en venda de bancs; lloguer de pisos de bancs; lloguer de cases de bancs; comprar cases de bancs; comprar pisos de bancs; immobles embargats; immobles de bancs; contracte de venda; contracte de lloguer; contracte d'assegurances; agents d'assegurances; corredors d'assegurances; assegurances de cases; assegurances de pisos; protecció de lloguer; assegurances de llar; protecció jurídica; assegurances per a empreses; assegurances d'estalvi;

 

Tornar

Altres articles que poden ser del teu interès


Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.

OK